woensdag 27 maart 2019

Struikspirea

Maandag hadden wij weer eens samen vrij. Weer eens een dagje om in het tuincentrum te kijken. We onderbraken onze zoektocht in het tuincentrum nog voor een een lekkere kop koffie met worteltjestaart. Wij hadden op dat moment al weer heel wat moois in onze kar. Een pomp om ons 'merengebied' op te leuken met een fontein. Verschillende planten voor in onze tuin waaronder geraniums, een mooi grasje, een mooie kamerplant, maar ook een mooie sierlijke heester de Struikspirea.

De aanschaf van de fontein veroorzaakte, dat wij ook nog even langs de bouwmarkt moesten voor een buitenstroomkabel en contactdoos.

Die middag al vast in de storm al het moois geplant, wat overtollige seringen loten verwijderd en de stroomkabel vanuit het hok naar de tuin gelegd. De aanpassingen in onze vijvertjes, daar ga ik op de eerstvolgende vrije dag mee aan de slag.

struikspirea


Struikspirea, behoort tot de familie van de Rosaceae. De bloemkleur is zuiverwit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. en heeft een opvallend sierlijke bloeiwijze.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver