vrijdag 29 maart 2019

Magnolia

Wij hebben een nog kleine magnolia in onze tuin, die staat er al twee jaar en bloeit nu mooi. Magnolia's zijn eind maart en begin april op hun mooist
Toen onze kinderen nog klein waren, fietsten wij in Harderwijk vaak over een fietspaadje waar boven de bloeiende magnolia's die aan weerszijden stonden met hun takken in elkaar grepen. De tunnelbomen noemden zij dat.

29-3-2019

De magnolia of beverboom draagt de grootste bloemen van alle heesters die in ons klimaat bloeien. 
Er zijn magnolia’s die uitgroeien tot het formaat boom en klein blijvende magnolia’s. Het is een makkelijke heester. Snoeien is niet nodig. Magnolia kan op bijna alle grondsoorten, let alleen op als de grond weinig waterdoorlatend is. Geef als het kan magnolia een beschutte plek zodat hij beschermd wordt tegen koude wind. De bloemen zullen hierdoor minder snel bruin worden.
Magnolia wordt ten onrechte wel tulpenboom genoemd vanwege de bloemvorm. De Latijnse naam voor tulpenboom is echter Liriodendron tulipifera, een boom die wel 20 meter hoog kan worden en tulpgevormd blad heeft.  
Recent (holoceen) komen Magnolia's voor in het oosten en zuidoosten van Noord-Amerika, in Mexico, Centraal-Amerika, het tropisch deel van Zuid-Amerika en in de Caraïben. Het zwaartepunt van de moderne verspreiding ligt in China, Indochina en Malesië, en verder komen Magnolia's voor in het zuiden en oosten van India, in Sri Lanka, in Korea en in Japan.
20-3-2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver