zaterdag 27 juli 2024

Kortrijk, hotelwissel

Zaterdag 6 juli, deel 2
Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 1)

Ons even verlicht bij Kruibeke Noord en op naar Kortrijk. Het is niet zo ver meer. 

Rond half twee nog even onze tank volgegooid bij tankstation HeiteS aan de Groeningekaai, al tankend even een praatje gemaakt met een Vlaming die vertelde in Rotterdam te werken, en op naar ons hotel. Wij hadden het Square hotel geboekt, maar dat was dicht en in verbouwing. Op het briefje aan de deur werden wij doorverwezen naar Hotel Messeyne nog geen 100 meter verderop.

Hier werden wij vriendelijk ontvangen en mochten inchecken. De auto in de garage onder het hotel gezet. Spullen inclusief hondenmat naar de kamer even zitten, maar dan al gauw de stad verkennen.

De middeleeuwse Broeltorens

Wij liepen in de mooie oude binnenstad op zoek naar een plekje om even te lunchen. Er waren zat restaurants, daar komen wij vanavond nog wel. Richting rivier de Leie waar wij de mooie oude Broeltorens zagen. Aan de overkant van de Leie vonden wij een mooi café 'Café in de Broeltorens' om even te zitten. Eerst op het terras en toen toch maar naar binnen. Zo warm was het niet. Mijn lief een rosé, ik een pint, een Bavik, wij bestelden er een heerlijk borrelplankje bij met kaas en droge worst, onze lunch.

Begin van de avond na even terug in de hotelkamer te zijn geweest, maar even uit eten. Niet te laat want om 9 uur is Nederland-Turkije, de laatste kwartfinale van het EK voetbal.

Wij vereerden Ribs & Beer met een bezoek, waar wij een lekkere mixed grill aten met een rosé. Nu was het wel aangenaam om op het terras te eten.

Voor 9 uur waren wij weer terug op onze hotelkamer, om voor de wedstrijd te gaan zitten. Nederland won met 2-1 in de gewone speeltijd en Nederland plaatst zich voor de halve finale tegen Engeland.

Wij hebben hier lekker geslapen, de volgende ochtend nog even met de hond gewandeld door stadspark 't Plein, door de Groeningerpoort en het Groeningepark om het Groeningemonument heen.

Het Groeningemonument is een verguld beeldhouwwerk dat werd opgericht naar aanleiding van de 600ste verjaardag van de Guldensporenslag (1302) in het Groeningepark waar in de middeleeuwen het Groeningeveld lag. De Groeningepoort is een triomfboog die ook de overwinning tijdens de Guldensporenslag herdenkt.

Na ons ontbijt op de hotelkamer maken wij ons op voor de 2e etappe (reisdag) naar Saint-Quentin, uitchecken en op pad.

Naar deel 3 van onze Tour


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver