zondag 28 juli 2024

Rieulay, Parc-Etang

Zondag 7 juli, deel 3
Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 2

Na ons ontbijt in Kortrijk op de hotelkamer maakten wij ons klaar voor de 2e etappe van onze ronde van Frankrijk. Eerst reden wij nog naar een supermarkt in Kortrijk, de Delhaize Kortrijk St Rochus.
Ik wilde een betaling in de parkeerautomaat doen, toen kwam een Kortrijker mij melden, wij zijn hier niet aan de kust, op zondag is parkeren hier gratis''. Vervolgens ben ik de supermarkt ingegaan om de boodschappen voor de komende 24 uur te doen. Heel veel is dat niet, als je in hotels overnacht.

Vervolgens reden wij een stukje door Wallonië via onder andere Doornik richting Frankrijk. Dit om niet door het stedelijk gebied van  Rijsel te hoeven rijden. Opvallend waren de vele casino's hier langs de weg.

Wij rijden Frankrijk binnen en een tweeëneenhalf uur van Kortrijk over b-wegen arriveren wij op onze pauzeplek  het regionale natuurpark Scarpe-Schelde rond het meer van Argales bij het dorp Rieulay. Dit park is aangelegd op een voormalige mijngebied. Het was een leuke wandeling langs in een aantal meters boven het meer over de inmiddels beboste bulten sintels. In het meertje volop watervogels en met behulp van de Obsidentify app hebben wij nog namen van mooie opvallende planten gezocht. Er groeit o.a. slangenkruid, muskuskaasjeskruid, duizendguldenkruid en meer algemeen de grote kaardenbol.


het meer van Argales 


Van wandelen krijg je trek en voor ons was het ruimschoots lunchtijd. Bij de ingang van het park waar onze wagen geparkeerd staat was een cafetaria La Gourmandise Salee, voor een laag prijsje hebben wij hier heerlijk gegeten bij de tafeltjes en stoeltjes in het gras, want onze hond mocht niet naar binnen of op de veranda. De kebab, patat en sinas / cola uit Pools blik was heerlijk.

Rond half 2 gingen wij nog een anderhalf uur een kilometertje of 70 rijden, om even na drieën in Saint Quentin te finishen.

Naar deel 4 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver