woensdag 31 juli 2024

Coucy-le-Château-Auffrique, prachtig park

Maandag 8 juli, deel 5

Onze Tour de France 2024 (terug naar deel 4

Vandaag de derde etappe van onze ronde van Frankrijk. Al voor ons ontbijt hadden wij ons mechelaartje uitgelaten en gewoon een tijdje op het bankje bij het kanaal van Sint-Kwintens gezeten. Na het ontbijt de auto weer volgeladen, uitgecheckt en op pad. De stad uit.

Voor de koffie en om de hond weer even uit te laten, had ik een dacht ik mooie plek bedacht bij Tergnier in de vallei van de Oise een mooi nat gebied bij een roeivereniging op een half uurtje van Saint Quentin. We zetten de auto op de parkeerplaats en zagen een camping of attractiepark achtige omgeving met overal hekken. Zonde hoe men een aantrekkelijke omgeving zo kan verzieken door overal hekken te plaatsen. Gauw een rondje met de hond gelopen en verder gereden.

Gelukkig vonden wij nog eens 25 minuten verder een veel en veel mooiere plek een park met uitzicht op de kasteelruïne van Coucy-le-Château-Auffrique.


De picknickbank aan het begin van het park was vrij en wij hebben hier ondanks dat hoveniers druk waren met maaien en onderhoud heerlijk genoten van onze koffie. Later nog een mooie wandeling gemaakt door het park en over het eiland in de vijver en genoten van het beekje aan de rand, waar mooie blauwe bosbeekjuffers rondvlogen.

Ondertussen zie je als je even opkijkt de kasteelruïne. Sinds de 10e eeuw heeft hier een kasteel gestaan, dat tot 1917 een van de hoogste donjons ter wereld had met 54 meter. Grote delen van het kasteel werden in WOI door de Duitsers in 1917 tijdens hun terugtocht opgeblazen.


Wij rijden verder en in Villers-Cotterêts bezoeken wij nog even een Lidl en tanken wij en vervolgen wij onze route weer. Wij passeren van de andere kant als 6 jaar eerder Mareuil-sur-Ourcq en bereiken bij Germigny-l'Évêque een mooie picknickplek waar wij gaan koken.

Naar deel 6 van onze Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver