dinsdag 24 maart 2020

Blauwe druifjes

Een bijzondere tijd de coronacrisis, zo hebben wij afgelopen weekend de verjaardag van mijn lief gevierd met slechts twee personen op visite, maar het was wel erg gezellig. Het gourmetstel, dat ik met Sinterklaas van mijn dochter had gekregen uit het keukenkastje gehaald en heerlijk onze buiken vol gegeten. De anderhalve meter afstand per persoon was nog niet helemaal gelukt, maar binnenshuis met visite gold die regel ook pas sinds gisterenavond.
Gisteren was de vrije dag van ons beiden. Het was ‘gelukkig’ heel rustig in de bossen bij Heerde, want daar hebben wij samen de hond even uitgelaten. Wij zijn slechts een ander stel tegengekomen. De man maakte naar ons de opmerking bij het passeren op zo’n 2 meter afstand ‘melaats’…
Het is verder heerlijk zonnig en gisteren hebben wij op ons eigen terras, want daar mag het nog, koffie gedronken met worteltjestaart. De tuin en de bakken in de tuin doen het prima, bloeiende tulpen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en nog veel meer!


Blauwe druifjes (Muscari botryoides) is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae) of Hyacinthaceae. De bloemen staan dicht op elkaar, en zijn bijna bolvormig. De onderste bloemen zijn knikkend, en de bovenste licht opstaand. Deze laatste meestal zonder stamper of meeldraden. De bloemen zijn blauw met een witte rand of zijn helemaal wit. De blauwe druifjes komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en uit Klein-AziĆ«. Deze plant is vooral in de warmere gedeeltes van Midden-Europa verwilderd geraakt en groeit nu in boomgaarden en in wijngaarden. De plant groeit in Nederland vooral in graslanden, en langs duingebieden, maar is ook te vinden in het bos en in het weiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver