woensdag 25 oktober 2023

Vlotho, Am Weserhafen

  Herfsttocht 2023 deel 1, 11 oktober 2023 (bezocht zie tripadvisor

Woensdag 11 oktober vertrekken wij na een enerverende zomer, waarin wij nog geen vakantie hadden gehad voor een korte vakantie naar Duitsland. 's Morgens was ik nog even met mijn dochter en kleinzoon wezen babyzwemmen. Direct daarna hebben wij de huurcamper gehaald en vertrokken wij naar Duitsland. Toch zat er een domper op de start. Vlak voor vertrek hoorden wij van mijn schoonzus, dat mijn schoonmoeder plotseling was opgenomen in het ziekenhuis. Het zal toch niet...

Na een uurtje rijden hebben wij eerst even een heerlijke burger met salade en patat gehaald bij de Van der Valk in Hengelo, hebben wij onze warme hap maar vast binnen en toen verder Duitsland in.


Voorbij Osnabrück troffen wij een auto met pech, die moest worden weggehaald op de vluchtstrook, even wachten en weer verder, op weg naar Bad Oeynhausen. Wij reden de camperplaats achter het zwembad op en bedachten, eerst nog even boodschappen. Onderweg naar een supermarkt bespraken wij de camperplek, beetje benauwd en ingesloten. Dus, na de boodschappen die mijn lief deed bij de Edeka Wez in Bad Oeynhausen besloten wij toch nog even verder te rijden.


Wij vonden een hele mooie gratis camperplek direct aan de Weser in Vlotho, mooi uitzicht op het Weserbergland en de Weser. Het was nog lekker weer en dronken na aankomst heerlijk even een blikje radler op een bankje aan de rivier.

Helaas kregen wij de koelkast niet aan op gas en moesten wij nog even contact opnemen met de verhuurder. Uiteindelijk bleek er bij de aansluiting op de gasfles nog even te moeten worden ontlucht. Voordat wij videobelden met de verhuurder, hadden wij eerst maar wat stroom gepakt.


's Morgens voor het ontbijt deed ik lekker even de eerste ronde met onze hond in de regen en na een heerlijk ontbijt gingen wij nog lekker even het kleine stadje in, waar wij onder andere twee paraplu's bij de Tedi kochten. Ondertussen hadden wij ook gehoord, dat het met onze (schoon)moeder weer veel beter gaat. Dat is toch veel fijner vakantie houden.


Rond kwart over 11 waren wij weer terug en vertrokken wij voor onze  volgende etappe richting Harz.


Wordt vervolgd in Herfsttocht 2023 deel 2, 12 oktober 2023 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver