maandag 4 januari 2021

Buiten oliebollen bakken.

 Afgelopen donderdag 31 december 2020 was het weer tijd om oliebollen te bakken. Kwam tot vorig jaar altijd onze dochter bij ons om oliebollen te bakken, dit jaar bakte zij voor haar zelf en vrienden en wij bakten samen voor ons zelf, onze zoon en zijn vrienden.

's Morgens al redelijk vroeg hadden wij het deeg, een met en een zonder krenten gemaakt en te rijzen gezet. Toen even samen met de hond naar het bos, de Leemkule bij Hattem. Op de terugweg haalde mijn lief nog even een paar laatste boodschappen bij de Aldi en vandaar liep ik het laatste stukje naar huis.

Tijd voor koffie en het deeg was ondertussen geweldig gerezen. Na de koffie zette ik de vetpan buiten op de tuinkast, deed de nieuwe olie erin en toen dat klaar was kon het bakfeest beginnen. Sinds wij zelf twee jaar geleden een nieuwe keuken hebben gebouwd, frituren wij buiten. Muziek erbij en ondertussen zaten wij er zo nu en dan heerlijk bij op onze oude bank in de veranda. Het was goed toeven samen bij de frituur.

's Middags met gloeiende wangen van al de uren buiten gingen wij weer naar binnen. Mijn zoon nam 3 zakjes oliebollen mee naar zijn vrienden. Wij bleven voor het eerst sinds wij ons herinneren samen thuis met oud en nieuw.


's Avonds heerlijk gegeten, ondanks dat wij niet echt trek hadden na de oliebollen. 's Avonds was het ook buiten behoorlijk rustig door de corona-crisis, maar met een jonge hond is dat met het uitlaten alleen maar voordelig. Met een lekkere fles rosé kwamen wij de avond wel door en om 12 uur was het gelukkig nieuwjaar.

Wat telefoontjes en appjes en het werd half 2. De hond er nog even uit in de mist en vrieskou en dan lekker naar bed. Dit nieuwjaar zonder kruitdampen op de slaapkamer heerlijk kunnen slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver