vrijdag 6 augustus 2021

Fjällbacka, rotsen en zeezicht

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 21 dinsdag 20 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 19)  Ed, naar een elandenpark deel 20 Eland.

's Morgens na het ontbijt in Ed, praatten wij nog even met onze Noorse buurvrouw. Het ging onder andere over het verschil tussen de Zweden en de Noren. Volgens haar zijn Zweden in tegenstelling tot de mensen in Noorwegen erg plichtsgetrouw. Als er in de verste verte bij een rood stoplicht niets te zien is, zou een Zweed blijven wachten, tot het stoplicht op groen springt voor hij oversteekt, een Noor zou direct oversteken. Of dit zo is wat betreft een verschil in de landsaard van beide Scandinavische volken weet ik niet. Ik heb te weinig Noren en Zweden getroffen om dit te kunnen waarnemen.

Wat wij wel hebben gezien is, dat Zweden gek zijn op oude Amerikaanse sleeën en er wordt ook veel in gereden en dat er redelijk veel low-riders zijn. Jongeren die nog geen rijbewijs hebben rijden vaak in een oude auto, waarvan de snelheid begrenst is tot 45km/uur met een rode driehoek achter op de auto.

Wij gaan weer op pad. Eerst willen wij wel eens kijken hoe mooi het kustdorpje Fjällbacka aan het Kattegat is in het landschap Bohuslän is. Onderweg in Tanumshede verwisselen wij een keer van chauffeur en mijn zoon rijdt vervolgens naar de kust.

Wij passeren Tanumshede

Tegen twaalven rijden wij door Fjällbacka, getuige het filmpje hieronder, een erg toeristisch plaatsje en op de door ons geplande parkeerplaats zullen wij als gevolg van wegwerkzaamheden nooit aankomen. Ik zie net op tijd, dat de als alternatief aangegeven parkeerplaats voor onze camper geen alternatief is: doorrijdhoogte 2,30 meter. Wij draaien naar links weer van het dorpscentrum af, maar vinden gelukkig hoger in het dorp een plek om te parkeren. Niet op de officiële parkeerplaats, die is te klein, maar wel bij een inham naar een bedrijf. Past prima.

De camper rijdt door de drukke straatjes van Fjällbacka

Vanaf deze plek lopen wij door een woonwijkje omhoog en komen wij buiten de bebouwde kom op Vettebjerget. Prachtig uitzicht over de rotsen de zee en de eilandjes voor de kust. Wij genieten, onze zoon klautert nog verder over de rotsen om meer te bekijken. Wij kunnen dat onze hond niet aandoen en blijven daarom achter.

Op Vetteberget





Na dit avontuurtje / deze bezichtiging gaan wij met zijn allen weer terug naar de camper, drinken koffie en gaan weer rijden. Mijn lief rijdt ons naar Munkedal, naar het volgende moois, waar wij in Fjällbacka nog helemaal geen weet van hebben: deel 22 Munkedal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver