maandag 22 juni 2020

Naar Kustpark Texel

In juni 2020 zouden wij een roadtrip gaan maken naar Zweden. Door de corona-crisis hebben wij in mei onze plannen toch drastisch aangepast en werd Zweden ingeruild voor een midweekje Texel.
De bestemming was Kustpark Texel in de Koog. Hier zijn wij in het laatste jaar van de vorige eeuw ook al eens geweest met onze kinderen en onze vorige hond. Het heette toen Euroase.

Mooi is, dat vanaf Den Helder de boten naar Texel overdag af en aan varen, wij konden gelijk aan boord en bleven in onze auto. De mondkapje hoefden dus niet op. Toen wij na een overtocht van een 20 minuten op Texel aankwamen reden wij eerst naar Den Hoorn voor nog een paar boodschappen. Mijn vrouw deed de boodschappen, ik liet de hond even uit. Enkele tientallen stappen vanaf de SPAR supermarkt loop je langs het eeuwenoude kerkje het dorpje al uit.
In het pittoreske dorpje nog even gezeten voor wij verder gingen.


Voordat wij om drie uur ons huisje ontgrendelden hebben wij eerst nog even een strandwandelingetje gemaakt bij Paal 9. Weer eens even lekker zeelucht opsnuiven.  Door het duinlandschap en langs schapenstallen die typisch voor Texel gevoelsmatig halverwege ophouden reden wij uiteindelijk naar ons Chalet. 

Spullen even opbergen en ons eigen terras op. Tijd voor het bij de SPAR gekochte Texelse likeurtje.

De dagen erop gaan wij lekker het eiland opnieuw verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver