maandag 11 mei 2020

Taart

Gisteren was het moederdag. Eergisteren was het zaterdag en gingen wij boodschappen doen, samen. Mijn vrouw naar de ene supermarkt ik met o.a. de lege flessen naar de andere supermarkt twee deuren verderop. Coronatijd, dus wij konden niet tegelijkertijd samen dezelfde supermarkt in met maar een karretje. Wij hadden dus de taken verdeeld en ruwweg wat afspraken gemaakt, wie wat zou meenemen.

Een van ons beiden zou een taartje meenemen voor de moederdag. Toch hadden wij hierover geen duidelijke afspraken gemaakt, achteraf had niemand een taart gekocht. Wel hadden wij dan weer allebei de ingrediƫnten meegenomen voor een hartige taart.
Dus ik ’s middag maar een taartbodem bakken met een pak taartmeel, dat al een jaar of zo ergens achterin een keukenkastje stond. Pak was inmiddels 4 maanden over datum, maar het meel was nog mooi wit, kon dus nog wel. Drie eieren erbij, scheutje melk en mixen. Daarna het beslag in een springvorm en een minuut of 40 bakken. Het resultaat was een mooie duidelijk niet machinaal gemaakte taart.

De zondagmorgen, de bodem met een groot mes gehalveerd en gevuld met een aardbeien vlaaienvulling uit blik, die ook al lang ergens in onze kelder had gestaan en met zelf geklopte slagroom.

Het is een mooie robuuste taart geworden, die op moederdag in  1 dag opging.

Wij hebben ervan genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver