donderdag 9 mei 2019

Kufstein, naar de vesting


In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie. Die ochtend vertrokken wij uit het fijne hotel Binders in Innsbruck. Wij wilden naar de waterval Tatzelwurm bij Oberaudorf in Duitsland, maar eerst zouden wij nog de burcht in Kufstein in Oostenrijk bezoeken.

Wij besloten niet de snelweg te pakken, ook al mochten wij dat wel, want wij hadden een sticker, maar de rit van de dag ervoor over tweebaanswegen, beviel ons zo goed, dat doen wij weer. In een mooi Alpenlandschap met leuke dorpjes en stadjes onderweg als Schwaz, Strass im Zillertal en Brixlegg waar wij nog even de Spar supermarkt bezochten voor een boodschap en een plas, reden wij relaxed naar Kufstein.

Bij het centrum van dit centrum, onderweg kwam het liedje van de Migra's uit de 70-er jaren* nog wel voorbij, vonden wij al gauw een parkeerplaats. Mijn zoon zette de auto weg en met zijn drieën op naar de vesting.

Entree betalen, mijn zoon kreeg nog een korting op zijn Nederlandse studentenkaart en naar binnen. Het was nog voor twaalven en wij werden nog gewezen op het mooie orgelspel, dat om 12 uur zou beginnen.

'Een van de bijzonderheden is het Heldenorgel in de toren; het grootste Freiorgel ter wereld waarvan de klanken dagelijks worden geluid ter nagedachtenis van gewapende conflicten in de wereld en voor vrede.'

Tsja, zoveel cultuur was op dat moment aan ons niet besteed. Wij namen het kabel-lift-treintje naar boven, mijn vrouw zong 'van het stadje Kufstein, waar ik naar school ging'  keken wat rond en dachten. Eerst koffie met Apfelstrudel. Wachtende op het lekkers kregen wij toch nog wat van de klanken ter nagedachtenis van gewapende conflicten mee. 

Na het lekkers zetten wij onze bezichtiging door de vesting voort. Ieder kasteel is weer anders. Veel gevangeniscellen, een diepe put, schilderijen, oude meubels, opgezet wild, steegjes, een ondergrondse gang, , een diepe put, mooie uitzichten. Genoeg te zien, ja ook dit slot heeft door de plek waar het staat veel grensconflicten beleefd.

Na Kufstein, een korte file, door grenscontroles, waar wij verder geen last van hadden, de grens over en op zoek naar de waterval...



*Ook te beluisteren op Spotify kanaal Radio Omhuizen*

Meer over en vanuit  Kufstein staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver