vrijdag 17 mei 2019

Füssen, Allgäuer Alpen


Een weekje Tirol 14-04-2019

In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie.

De zondagmiddag hadden wij al een stop gemaakt in Kirchheim unter Teck, daar was het ondanks ons wel wat doods. Later die middag namen wij intrek in een fijn hotel in de Füssense wijk Bad Faulenbach. Wij konden een kamer kiezen met uitzicht op de straat, of een met beperkt uitzicht op de rotswand. Ach dat laatste is voor ons Nederlanders op een grijze dag toch prima?

Na dat wij goed en wel intrek in dit hotel hadden genomen, gingen wij met ons drieën al de stad verkennen. Eerst in deze wijk tussen de bergen in, de skischans een meertje, bos en rotsen, een eekhoorntje, sleutelbloemen in de berm, al met al best leuk hier in de bergen. Richting centrum. een chalet met vele nestkastjes, benieuwd, of zoiets populair is bij de plaatselijke mezen...

bruggetje over de weg en richting kasteel, uitzicht op rivier de Lech, eerst naar het kasteel. Dit Hohes Schloss ziet er leuk uit met allerlei geschilderde kapelletjes en hoekstenen. Ach dat soort grappen zie je meer in de Alpen, in Stein am Rhein in Zwitserland konden ze er ook wat van. Fijn even rondgekeken. Het is al avond. Nog maar even een broodje scoren in het centrum. Gelukkig, hier is wel wat open. Broodje döner Kebab, lekker. Daarna weer lekker verder zwerven door het stadje, langs en door de oever van de Lech en weer naar het hotel.

Daar nog wat drinken, ja dit is een geslaagde dag, morgen nog meer kastelen en hoogtes.






Meer over en vanuit Füssen staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver