zaterdag 27 april 2019

Hohenschwangau, Marienbrücke


souvenirs van Beieren
Wij gaan naar de sneeuw in april. Gisteren zijn wij in het mooie stadje Füssen aangekomen. Vandaag gaan wij voor wij Oostenrijk in gaan, de omgeving hier nog even verkennnen. Wij beginnen de ochtend een paar kilometer buiten Füssen in Hohenschwangau.


Na een kort ritje komen wij in dit toeristendorpje aan. Het is nog redelijk rustig, maar er zijn wel erg veel Chinezen, of Japanners, kan ook. Wij kopen geen kaartjes voor de kastelen. Het is mooi weer. Wij gaan lekker wandelen met zijn drieën, Het dorpje door en de berg op. Onderweg van de prachtige uitzichten genieten.

zicht op Hohenschwangau en de Alpsee

Onderweg dus zo nu en dan stoppen en goed om ons heen kijken. Zo leuk. Eerst een doorkijkje naar kasteel Hohenschwangau, nog hoger en wij komen op de Marienbrücke. Daar hebben wij een geweldig uitzicht op de Pöllatschlucht beneden en op het op een heuvel gelegen 19e eeuwse sprookjeskasteel Neuschwanstein.

Filmpje!

Op de nog gladde bevroren planken kijken wij echt wel even rond. Genieten!  Nog een klein stukje over de brug het pad op, maar wij mogen eigenlijk niet verder. Het is nog te glad. Terug. Eigenlijk wilden wij nog even afdalen naar de waterval, maar dat mag pas in mei weer, dan maar langs het suikertaart kasteel. Even plassen daar. Gelukkig wij hebben geen kaartjes gekocht wat een wachtrij! Dan maar naar het koffietentje, een bekerkoffie met borg voor de mok! Prima lekker milieubewust, via een andere route lopen wij weer verder bergaf! Genieten. Nog wat eigen  oploskoffie op de parkeerplaats. Dit was het eerste dagdeel. Nu op naar Schwangau voor het tweede dagdeel: De Tegelberg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver