dinsdag 2 maart 2021

Druifheide

Afgelopen vrijdagmorgen 26 februari 2021 gingen wij even samen naar de markt. Was niet echt een succes, alleen maar leveranciers van voeding en de gaten van alle marktkooplui, die wegens corona niet mogen verkopen waren grotendeels opgevuld met de bestel- en vrachtwagens van de marktkooplui die er wel waren in Zwolle die morgen.

Hier waren wij gauw klaar. De fiets weer gepakt en de brug over om even boodschappen gedaan in de supermarkt Deen. Buiten verkochten zij deze keer niet veel planten (of het was allemaal al op), maar er stonden nog wel mooie Leucothoe axillaris 'Curly Red'.

Deze vooral om het blad mooie plant hebben wij een mooi plekje gegeven langs het pad in onze tuin.


Leucothoe axillaris ' Curly Red' of te wel druifheide is een groenblijvende heester met opvallende gekrulde glanzende bladeren, die in eerste instantie rood zijn en later veranderen naar groen. In de herfst kleuren de bladeren naar roodpaars. Deze druifheide staat graag op een plekje in de zon of in halfschaduw en houdt van luchtige tot zure grond. Deze plant kan zowel in de vollegrond als in een pot worden aangeplant. De Leucothoe axillaris ' Curly Red' krijgt in mei kleine onopvallende witte bloemetjes.

Leucothoe axillaris komt voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika in Louisiana, Mississippi, Alabama, Florida, Georgië, Noord- en Zuid Carolina en Virginia. Druifheide groeit in uiterwaarden in kustgebieden beneden 200 meter hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver