vrijdag 10 juli 2020

Passiebloem

Vorig jaar bij het inrichten van weer een bloembak in onze tuin hebben wij ook een passiebloem gekocht. In het eerste jaar was het nog een bescheiden klimmertje die ook heeft gebloeid. Aan het begin van het huidige voorjaar dachten wij, dit komt nooit meer goed, een dood lijkend stuk tak met aan het uiteinde nog wat blad. Maar nu juni-juli, weer mooi in het blad, groter dan vorig jaar en hij bloeit weer met prachtige bloemen.

Passiebloem (Passiflora caerulea) is een klimplant met prachtige bloemen. De Passiebloem Caerulea heeft een melkwitte bloem, met een lila/blauwe kroon en groen/paarse stampers. Deze is net als andere soorten uit de Passiflora familie, een goede klimmer die met de jonge scheuten zich om een leidraad, pergola, of takken van andere planten wikkelt en zich na voldoende houvast met grotere scheuten hecht. De Passiebloem caerulea wil volop zon, en dan uitbundig bloeien. De passiebloem kan tot 3 meter hoog worden. 
Het natuurlijke verspreidingsgebied van de passiebloemen ligt in Noord-Amerika, op de Cariben en in Midden- en Zuid-Amerika. In Australië komen drie soorten van oorsprong voor. Ook in Oceanië en Azië komen passiebloemen voor. In Afrika komen van nature geen passiebloemen voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver